300+ TOP WEB TECHNOLOGIES MCQs and Answers 2022 (2022)

(e)is used inside element.

7. Which of the following statement is not true regarding JavaScript?

(a) JavaScript is a loosely typed language
(b) JavaScript is an object-based language
(c) JavaScript is event driven
(d) A JavaScript embedded in an HTML document is compiled and executed by the client browser
(e) JavaScript can not run in stand-alone mode (without a browser).

8. The following is a web-page:

<html>
<head> <title>JavaScript</title> </head>
<body bgcolor=”#0000ff”>
<script language=”JavaScript”>
<!– document.write(“<h1> hello world </h1>”); //–>
</script>
</body>
</html>

When the above web page is loaded into a browser, what will happen?

(a) The body of the web page will not contain any text
(b) The body of the web page will contain the text “<h1> hello world </h1>”
(c) The body of the web page will contain the text “hello world” as an H1 heading
(d) The background color of the web page will be green
(e) document.write(“<h1> hello world </h1 >”); is a comment.

9. The following statements are about three important browser objects in JavaScript.

I. window object : The highest of all objects in the client-side JavaScript object hierarchy.
II. navigator object : A collection of information about the browser. Useful in browser sniffing.
III. document object : Provides access to the document being viewed.
Which of the above statements is/are true?

(a) Only (I) above
(b) Only (II) above
(c) Only (III) above
(d) Both (I) and (II) above
(e) All (I), (II) and (III) above.

10. Consider the following script:

<html>
<head><title>JavaScript</title></head>
<body>
<script language=”JavaScript”>
var a=80
var b=(a==80 ? “pass” :”fail”);
document.write(b)
</script>
</body>
</html>

What will be the output of the above script?

(a) pass
(b) fail
(c) null
(d) 80
(e) Error at line 6.

11. The following web page is loaded into a web server:

<html>
<head><title>JavaScript question</title></head>
<body>
<script language=”JavaScript”>
book = new Array(1,2,3,4,5,6,7,8);
document.write(book[1]);
book[10]=10;
document.write(book[10]);
</script>
</body>
</html>

Once the above web page is loaded what will its body contain?

(a) 210
(b) 110
(c) 110
(d) 210
(e) Error at line 7.

12. Which of the following statements is false regarding “Cookies”?

(a) Cookies are programs which run in the background of the web-client
(b) Cookies have the potential of being used to violate the privacy of users
(c) Cookies are very helpful in keeping track of users in developing online shopping cart applications, personalized portals and in advertising on web sites
(d) Cookies cannot contain more than 4Kb of data
(e) Cookies usually contain data in the form of name = value pairs.

13. Consider the following script:

<html>
<head><title>JavaScript</title></head>
<body>
<script language=”JavaScript”>
document.write((125/5)%12);
</script>
</body>
</html>

What would be the output of the above script?

(a) 0
(b) 1
(c) 2.083
(d) 3
(e) 25%12.

14. Which of the following statements is true regarding HTTP?

(a) Web browsers use only HTTP as a communication protocol with servers
(b) It does not maintain any connection information on previous transactions
(c) It is designed to route information based on content
(d) It refers to resources using their Universal Resource Identifier (URI)
(e) It does not carry browser information to the server.

15. Which of the following is true about XHTML?

(a) It is a new hybrid technology that is different from both XML and HTML
(b) It has totally replaced HTML as the tool for building Web pages
(c) It is a reformulation of HTML in XML
(d) One cannot use it to create Web pages
(e) It has to be converted to HTML using a style sheet.

16. While working on a JavaScript project, in your JavaScript application, which function would you use to send messages to users requesting for text input?

(a) Display()
(b) Prompt()
(c) Alert()
(d) GetInput()
(e) Confirm().

17. The function returns a Boolean value that indicates whether a specified expression can be evaluated as a number; in ASP is

(a) IsNumeric()
(b) IsNumber()
(c) IsNotNumeric()
(d) IsNotNumber()
(e) IsNumberOrNot().

18. Which of the following is true about client-side script use in HTML documents?

(a) Java, JavaScript, Jscript and VBScript are used on many web sites as Scripting languages
(b) Client side scripts are executed on the server and the resulting page will be downloaded and interpreted by the browser
(c) Client-side scripts increase the network traffic on execution of the script
(d) Client-side scripts can perform many functions such as data validation and provide interactive feedback to the user
(e) Browsers need plug-ins to execute client-side scripts.

19. Consider the following entries in a Cascading Style Sheet (CSS) file.

P {colour: blue; background-colour: white; border-colour: red; border-left: solid}
BODY {colour: black; border-colour: green}

What is the colour of text in a paragraph of an HTML document that uses the above style sheet?

(a) green
(b) blue
(c) black
(d) red
(e) White.

20. Which property does one use to align text to the right side of a block-level element in Cascading Style Sheets?

(a) horizontal-align
(b) align
(c) block-align
(d) justify
(e) text-align.

21. Which of the following statements is false about event handlers in JavaScript?

(a) They can be included with input tags
(b) They can be associated with end of file processing for a database application
(c) They can be included with the form tag
(d) They are generally used to call functions when triggered
(e) They can be used to trigger server-side scripts.

22. What method is used to specify a container’s layout in JSP?

(a) setLayout()
(b) Layout()
(c) setContainerLayout()
(d) ContainerLayout()
(e) setConLayout().

23. Which method of the Component class is used to set the position and size of a component in JSP?

(a) setSize()
(b) setBounds()
(c) setPosition()
(d) setPositionSize()
(e) setSizePosition().

24. What value does readLine() return when it has reached the end of a file in JSP?

(a) Last character in the file
(b) False
(c) Null
(d) EOF
(e) True.

25. Which class in JSP provides the capability to implement a growable array of objects?

(a) Array class
(b) GrowAbleArray class
(c) Container class
(d) Vector class
(e) DynamicArray class.

26. In JSP, the classes that allow primitive types to be accessed as objects are known as

(a) Primitive classes
(b) Object classes
(c) Boxing classes
(d) UnBoxing classes
(e) Wrapped classes.

27. In JSP, a Canvas object provides access to a Graphics object via one of its method called:

(a) getCanvas()
(b) getGraphics()
(c) paint()
(d) getPaint()
(e) accessGraphics().

28. In ASP the function which returns the current system date is:

(a) getDate()
(b) Date()
(c) Now()
(d) getCurrentDate()
(e) CurrentDate().

29. In ASP the function which returns an expression formatted as a date or time is:

(a) FormatDateOrTime()
(b) FormatDateAndTime()
(c) FormatTimeDate()
(d) FormatDateTime()
(e) FormatDT()

30. DOM stand for ___________
A. document object model

B. document object memory

C. document oriented memory

D. none of these

Answer:
A.document object model

31. ________ java script is also called server side java script
A. java script

B. object based scripting language

C. nevigator

D. live wire

Answer:
D.live wire

32. Increment operator, increases the value of variable by what number?
A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer:
A.1

33. FUCTION is a block of statements that performs certain task.
A. true

B. false

C. both a and b

D. none of these ..

Answer:
A.true

34. __________means the amount of data that can be sent from one point to another in a certain period of time
A. bandwidth

B. html

C. href

D. none of these

Answer:
A.bandwidth

35. HTML color are specified using predefined color names or ________ values.
A. rgb,

B. rgba

C. hsla

D. all of these

Answer:
D.all of these

36. HTML supports__________ standard color names.
A. 140

B. 3

C. 120

D. 7

Answer:
A.140

37. ____this tag is used to give paragraph
A. <p>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A. <p>

38. ________ tag is used to brake the line it is single tag
A. <p>

B. <br>

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
B.<br>

39. ________ is pre formatted tags it is used ,it show the without formatted text .
A. <p>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
C.<pre>

40. __________tag is used to create a scrolling effect to th selected text
A. <p>

B. <br>

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
D.<marquee>

41. __________ element is used to indicated text quoted from another scource..
A. <blockquote>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
D.<marquee>

42. _______- it is used to show list by order wise .
A. <ol>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A.<ol>

43. _____________ it is used to show list by no particular order wise .it show bulleted wise .
A. <ul>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A.<ul>

44. ________it is a comment , it is used to show additional information in html.
A. <!—->

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A.<!—->

45. _________ it is italic tag , it is used to show the italic font.
A. <i>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A.<i>

46. _________ it is used to display a font in a bigger font size .
A. <big>

B. br

C. <pre>

(Video) MCQ Questions and Answers | Web Design and Web Development | Free PDF

D. <marquee>

Answer:
A.<big>

47. _________ this definition tag is used to define the concept .
A. <def>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A.<def>

48. ________citation tag is used to display a citation in html document .
A. <cite>

B. br

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
A.<cite>

49. Tag is divided into 2 tags
A. physical

B. logical

C. center tag

D. a and b b both

Answer:
D.a and b b both

50. __________ this tag is used to make taxt to be aligned cantered.
A. <p>

B. <center>

C. <pre>

D. <marquee>

Answer:
B.<center>

51. To link to the another web site following link is used<a href=”https://www.lokmat.com/html/”>Visit our lokamat paper </a
A. true

B. false

C. both a and b

D. none of these.

Answer:
A.true

52. ________ the space between is the space between content of the cell and cell wall .
A. <p>

B. <center>

C. cell spacing

D. <marquee>

Answer:
C.cell spacing

53. __________ of the table is used to specify the thickness of the table .DNYANSAGAR ARTS AND COMMERCE COLLEGE, BALEWADI,PUNE-45PROF. YOGESH P.DESHMUKH www.dacc.edu.in
A. border

B. <center>

C. cell spacing

D. <marquee>

Answer:
A.border

54. _____tag is used to create the rows in a table
A. <tr>

B. <th>

C. <frameset>

D. <a>

Answer:
A.<tr>

55. __________tag is used to create the table heading of the table
A. <tr>

B. <th>

C. <frameset>

D. <a>

Answer:
B.<th>

56. To make a cell span more than one column, it is called use the _______attribute
A. <tr>

B. colspan

C. <frameset>

D. rowspan

Answer:
B.colspan

57. To make a cell span more than one row, it is called use the _______ attribute.
A. <tr>

B. colspan

C. <frameset>

D. rowspan

Answer:
D.rowspan

58. __________ is used to manage the layout the page.
A. <tr>

B. colspan

C. <frame>

D. rowspan

Answer:
C.<frame>

59. In html __________ is used to divide the browser the screen into 2 or more then onepart.
A. <tr>

B. columun

C. frame

D. rowspan

Answer:
C.frame

60. ______ tag is devide the tag horizontally or vertically .
A. <tr>

B. colspan

C. <frameset>

D. rowspan

Answer:
C.<frameset>

61. ___________stands for Transmission Control Protocol/Internet Protocol
A. tcp/ip

B. ftp

C. physical

D. hyperlink

Answer:
A.tcp/ip

62. ________is a set of standardized rules that allow computers to communicate on anetwork such as the internet.
A. tcp/ip

B. ftp

C. physical

D. hyperlink

Answer:
A.tcp/ip

63. The __________ is a standard network protocol used for the transfer of computerfiles between a client and server on a computer network
A. tcp/ip

B. ftp

C. physical

D. hyperlink

Answer:
B.ftp

64. The ____________element contains meta information about the HTML page
A. <head>

B. ftp

C. physical

D. hyperlink

Answer:
A.<head>

65. The ________element defines the document’s body, and is a container for allthe visible contents, such as headings, paragraphs, images, hyperlinks, tables,lists, etc.
A. <head>

B. <body>

C. physical

D. hyperlink

Answer:
B.<body>

66. _______tag are used to indicate exactly how specific characters are to be formatted
A. tcp/ip

B. ftp

C. physical

D. hyperlink

Answer:
C.physical

67. The LINKS starts at the ((Source)) anchor and points to the ((Destination)) anchor. TheseLINKIS are called as ___________
A. <head>

B. <body>

C. physical

D. hyperlink

Answer:
D.hyperlink

68. _______it is used to To create a link to another documents by using href attribute
A. <a>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
A.<a>

69. __________accept only true or false we can select more then one option out of givenoption
A. <a>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
B.checkbox

70. _________it is used to give the show the input box with multiple rows and column.
A. <a>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
C.<textarea>

71. __________- accept the any text in intput box..
A. <a>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
D.<text>

72. _____________it is used to submit the button ( accept the data) to upload
A. <submit>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
A.<submit>

73. ____________ it is used with text , when we use to hide the text matter
A. <password>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
A.<password>

74. Which data type value is returned by all transcendental math functions?
A. int

B. float

C. double

D. long

(Video) Tips on how to TACKLE JAMB 2022 / score above 300+ in jamb 2022 + other mcq exams

Answer:
C.double

75. Which of these coding types is used for data type characters in Java?
A. ascii

B. iso-latin-1

C. unicode

D. none of the mentioned

Answer:
C.unicode

76. Which of these values can a boolean variable contain?
A. true & false

B. 0 & 1

C. any integer value

D. true

Answer:
A.true & false

77. Decrement operator, −−, decreases the value of variable by what number?
A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer:
A.1
78. Which right shift operator preserves the sign of the value?
A. <<

B. >>

C. <<=

D. >>=

Answer:
B.>>

79. What is the output of relational operators?
A. integer

B. boolean

C. characters

D. double

Answer:
B.boolean

80. . Which of these is returned by “greater than”, “less than” and “equal to”operators?
A. integers

B. floating – point numbers

C. boolean

D. none of the mentioned

Answer:
C.boolean

81. Which of these jump statements can skip processing the remainder of thecode in its body for a particular iteration?
A. break

B. return

C. exit

D. continue

Answer:
D.continue

82. Which of the following is not a decision making statement?
A. if

B. if-else

C. switch

D. do-while

Answer:
D.do-while

83. Which of the following is not a valid flow control statement?
A. exit()

B. break

C. continue

D. return

Answer:
A.exit()

84. Which of these operators is used to allocate memory to array variable in Javascript?
A. malloc

B. alloc

C. new

D. new malloc

Answer:
C.new

85. Which of these is an incorrect array declaration?
A. int x[] = new int[5]

B. int [] arr = new int[5]

C. intarr[] = new int[5]

D. int x[] = int [5] new

Answer:
D.int x[] = int [5] new

86. Which of these selection statements test only for equality?
A. if

B. switch

C. if & switch

D. none of the mentioned

Answer:
A.if

87. The CSS background properties are used to define the ___________effects.
A. background

B. customize

C. class

D. id rule

Answer:
A.background

88. CSS border properties allow us to__________ the borders.
A. background

B. customize

C. class

D. id rule

Answer:
B.customize

89. By applying an_______ a style can be applied to just a single tag.
A. background

B. customize

C. class

D. id rule

Answer:
D.id rule

90. _________selectors are used to specify a group of elements.
A. background

B. customize

C. class

D. id rule

Answer:
C.class

91. In CSS, “font-size” can be called as ________
A. property name

B. selector

C. declaration

D. text color

Answer:
A.property name

92. In CSS, h1 can be called as _______
A. property name

B. selector

C. declaration

D. text color

Answer:
B.selector

93. In , CSS “color:red” can be called as _____________
A. property name

B. selector

C. declaration

D. text color

Answer:
C.declaration

94. Reset (button) :- it is used to reset the button ( cancel the data) to upload
A. <reset>

B. checkbox

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
A.<reset>

95. _______ describes how HTML elements are to be displayed on screen, paper, or inother media
A. css

B. html

C. <textarea>

D. <text>

Answer:
A.css

96. Websites are uploaded _______
A. address

B. serve

C. cache

D. client

Answer:
B.serve

97. HTML web pages can be read and rendered by __________
A. web browser

B. server

C. empty

D. head tag

Answer:
A.web browser

98. <INPUT> is ________tag.
A. web browser

B. server

C. empty

D. head tag

Answer:
C.empty

99. The HTML tag to left align the content inside a table cell is <td align = “left”>.
A. true

B. false

C. both a and b

D. none of these

Answer:
A.true

100. The body tag usually used after _________
A. web browser

B. server

C. empty

D. head tag

Answer:
D.head tag

101. Tags and text that are not directly displayed on the page are written in___________section.
A. web browser

B. title

C. empty

D. head

Answer:
D.head

102. Some tags enclose the text. Those tags are known as ___________
A. single tag

B. paired tag

C. empty

D. head

Answer:
A.single tag

103. The <strike> tag is used to _________the text or sentence.
A. single tag

(Video) Pharmacology MCQs 2022 || Pharmacy Technician 2022

B. paired tag

C. strikeout

D. head

Answer:
C.strikeout

104. The <del> tag is used to display ________ text form a document
A. single tag

B. paired tag

C. strikeout

D. deleted

Answer:
D.deleted

105. _________ is used to give additional information.
A. title tag

B. paired tag

C. strikeout

D. deleted

Answer:
A.title tag
Function and String in PHP

106. What is the range of short data type in Java script ?
A. -128 to 127

B. -32768 to 32767

C. -2147483648 to 2147483647

D. none of the mentioned

Answer:
B.-32768 to 32767

107. What is the range of byte data type in Java script?
A. -128 to 127

B. -32768 to 32767

C. -2147483648 to 2147483647

D. none of the mentioned

Answer:
A.-128 to 127

108. An expression involving byte, int, and literal numbers is promoted towhich of these?
A. int

B. long

C. byte

D. float

Answer:
A.int

109. What is the numerical range of a char data type in Java script?
A. -128 to 127

B. 0 to 256

C. 0 to 32767

D. 0 to 65535

Answer:
D.0 to 65535

110. Which of these coding types is used for data type characters in Java script?
A. ascii

B. iso-latin-1

C. unicode

D. none of the mentioned

Answer:
C.unicode

111. Which one is a valid declaration of a Boolean?
A. boolean b1 = 1;

B. boolean b2 = ‘false’;

C. boolean b3 = false;

D. boolean b4 = ‘true’

Answer:
C.boolean b3 = false;

112. Which of these operators is used to allocate memory to array variable inJava script?
A. malloc

B. alloc

C. new

D. new malloc

Answer:
C.new

113. Which of these is an incorrect array declaration?
A. intarr[] = new int[5]

B. int [] arr = new int[5]

C. intarr[] = new int[5]

D. intarr[] = int [5] new

Answer:
D.intarr[] = int [5] new

114. Which of these is necessary to specify at time of array initialization?
A. row

B. column

C. both row and column

D. none of the mentioned

Answer:
A.row

115. Which of the following can be operands of arithmetic operators?
A. numeric

B. boolean

C. characters

D. both numeric & characters

Answer:
D.both numeric & characters

116. Modulus operator, %, can be applied to which of these?
A. integers

B. floating – point numbers

C. both integers and floating – point numbers

D. none of the mentioned

Answer:
C.both integers and floating – point numbers

117. Which operator is used to invert all the digits in a binary representation ofa number?
A. ~

B. <<<

C. >>>

D. ^

Answer:
A.~

118. On applying Left shift operator, <<, on integer bits are lost one they areshifted past which position bit?
A. 1

B. 32

C. 33

D. 31

Answer:
D.31

119. Which of these operators can skip evaluating right hand operand?
A. !

B. none of the mentioned

C. &

D. &&

Answer:
D.&&

120. Which of these have highest precedence?
A. ()

B. ++

C. *

D. >>

Answer:
A.()

121. Which of these statements are incorrect?
A. equal to operator has least precedence

B. brackets () have highest precedence

C. division operator, /, has higher precedence than multiplication operator

D. addition operator, +, and subtraction operator have equal precedence

Answer:
D.addition operator, +, and subtraction operator have equal precedence

122. Which of these selection statements test only for equality?
A. if

B. switch

C. if & switch

D. none of the mentioned

Answer:
B.switch

123. Which of these are selection statements in Java script?
A. if()

B. for()

C. continue

D. break

Answer:
A.if()

124. Which of the following is not a valid jump statement?
A. break

B. goto

C. continue

D. return

Answer:
D.return

125. _______is the measured as the amount of data that can be transferred from onepoint to another point within a specific amount of time.
A. http

B. bandwidth

C. webpage

D. dream viewer

Answer:
B.bandwidth

126. A ___________ is a document, typically written in plain text distributed withformatting instruction of Hypertext markup languages like HTML,XHTML
A. http

B. bandwidth

C. webpage

D. dream viewer

Answer:
C.webpage

127. ___________ Stands for Hypertext markup languages for displaying webpages and other information that can be displayed in a web browser
A. http

B. bandwidth

C. webpage

D. dream viewer

Answer:
A.http

128. Cost of buying and running a server for client serve model are high .
A. true

B. false

C. both a & b

D. none of these

Answer:
A.true

129. Following are the types of CSS , which one is not type of CSS.
A. inline css:

B. internal or embedded css

C. external css:

D. none of these.

Answer:
D.none of these.

130. The _______ tag provides no visual change by itself, but when it is marked, you canstyle it with CSS, or manipulate it with JavaScript.
A. <map>

B. <span>

C. <img>

D. <tt>

Answer:
B.<span>

131. The _________ tag defines an image in an HTML page.
A. <map>

B. <span>

(Video) ECET 2020 || Best Websites to practice core subjects MCQ's | Direct questions to ECET |

C. <img>

D. <tt>

Answer:
A.<map>

132. The ____________tag has two required attributes: src and alt.
A. <map>

B. <span>

C. <img>

D. <tt>

Answer:
A.<map>

133. The _____________element is often used as a container for other HTML elements tostyle them with CSS or to perform certain tasks with JavaScript.
A. <map>

B. <div>

C. <img>

D. <tt>

Answer:
B.<div>

134. _________tag Indicates that the text should be used with a font such as Courier thatallots the same width to each character.
A. <map>

B. <span>

C. <img>

D. <tt>

Answer:
D.<tt>

135. _____________ tag Indicates that the text should be displayed in a small font.Available in HTML 3.0 or higher.
A. <small>

B. <em>

C. <u>

D. <strong >

Answer:
A.<small>

136. ______tag Indicates that the text should be displayed underlined. Not all browserssupport this tag.
A. <small>

B. <em>

C. <u>

D. <strong >

Answer:
C.<u>

137. ___________Indicates that characters should be emphasized in some way. Usuallydisplayed in italics.
A. <small>

B. <em>

C. <u>

D. <strong >

Answer:
B.<em>

138. _________Emphasizes characters more strongly than <EM>. Usually displayed in a boldfont
A. <small>

B. <em>

C. <u>

D. <strong >

Answer:
D.<strong >

139. _________tag Used to offset text that the user should enter. Often displayed in aCourier font or a similar font that allots the same width to each character.
A. <small>

B. <em>

C. <kbd >

D. <strong >

Answer:
C.<kbd >

140. ________Indicates a variable. Often displayed in italics or underlined.
A. <var>

B. <em>

C. <kbd >

D. <strong >

Answer:
A.<var>

141. _________Indicates short quotes or citations. Often italized by browsers.
A. <small>

B. <cite>

C. <kbd >

D. <strong >

Answer:
B.<cite>

142. The ________ele1ment defines a table row, the <th> element defines a table header,and the <td> element defines a table cell.
A. <small>

B. <tr>

C. <kbd >

D. <strong >

Answer:
B.<tr>

143. The _______ tag is used to create in an HTML table.
A. <table>

B. <tr>

C. <td >

D. <th >

Answer:
A.<table>

144. CSS stands for ___________
A. cascading style sheets

B. cascading super sheets

C. cascading style excel sheet

D. none of these

Answer:
A.cascading style sheets

145. _________means the way to move from one page to another page in website.To move from one page to another pages hyperlinks are used.
A. http

B. bandwidth

C. navigation

D. dream viewer

Answer:
C.navigation

146. __________ is Web development software . Create, code and manage dynamicwebsites easily with a smart, simplified coding engine
A. http

B. bandwidth

C. webpage

D. dream viewer

Answer:
D.dream viewer

147. ________ is a server scripting language, and a powerful tool for making dynamicand interactive Web pages.
A. php

B. java script

C. angular js

D. none of these

Answer:
A.php

148. _______ is a object oriented programming language , it is used to create theobject…
A. php

B. java script

C. angular js

D. none of these

Answer:
A.php

149. A ________ script can be placed anywhere in the document.
A. php

B. java script c

C. angular js

D. none of these

Answer:
A.php

150. The default file extension for PHP files is _________
A. .php

B. .js

C. .ajs

D. none of these

Answer:
A..php

151. __________ is used to show the out put …or give message..same as printf in clanguage…
A. echo

B. java script

C. angular js

D. none of these

Answer:
A.echo

152. PHP supports a ___________ range of databases
A. wide

B. small

C. short

D. none of these

Answer:
A.wide

153. PHP supports the following data types:
A. string

B. integer

C. float (floating point numbers – also called double)

D. all of the above .

Answer:
D.all of the above .

154. In PHP, an object must be_________declared.
A. explicitly

B. implicitly

C. both a and b

D. none of these

Answer:
A.explicitly

155. PHP divides the operators in the following groups:
A. increment/decrement operators

B. logical operators

C. string operators

D. all of the above

Answer:
D.all of the above

156. The basic assignment operator in PHP is __________ It means that the left operandgets set to the value of the assignment expression on the right.
A. =

B. ++

C. ==

D. ?

Answer:
A.=

157. the _________ statement is used to perform different actions based on differentconditions
A. switch

B. if condition

C. foreach

D. while

Answer:
A.switch

158. In PHP, we have the following loop types:
A. while loop

B. for loop

C. foreach

D. all the these.

Answer:
D.all the these.

159. In php, A ___________ is a block of statements that can be used repeatedly in aprogram.
A. function

B. procedure

C. block

(Video) PAEC Mechanical Solved Paper MCQs 2021 | Careerjobs91 Mechanical Past paper | NESCOM Hr 91 Paper

D. loop

Answer:
A.function

Web Technologies Objective Questions with Answers Quiz Test Pdf Download

Videos

1. GoTranscript MCQ Test Answer | The examination will consist ______two sections.
(2J1M Journey)
2. software engineering | 5 semester | Bihar polytechnic 2022 exam objective question - answer
(SBTE CHELA)
3. KINPOE & CHASCENT Past Papers | Past Papers with Answers | KINPOE Test Preparation 2022 with Sample
(JOB OPPORTUNITY )
4. Schuster Trucking | Doing it Better | Trucking Answers
(Trucking Answers)
5. AWS Interview Questions | AWS Interview Questions And Answers 2022 | AWS Training | Simplilearn
(Simplilearn)
6. MCQ Questions Computational Fluid Dynamics Exam with Answers
(MCQ for Exams)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 10/21/2022

Views: 6076

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.